Grattis Johanna!

Gud va kul, min  älskade "unge" Johanna vann på Mix Megapol. En weekend med Anders Timell i Stockholm. Hotellövernattningar, galamiddag med uppträdande, luftballongfärd över Stockholm, en kväll på Golden Hits m.m.

Så GRATTIS JOHANNA !!! Ni kommer att få en superhelg Du och Chrisitian. Och Anders Timell är ju så galet kul, skulle gärna dela min helg med honom :))

Idag har det varit en underbar höstdag, passade på att gå en skön långpromenad med hundarna. Hög luft och strålande sol och glada hundar! En bra dag...

Glada Hudik

Sitter just nu och tittar på Glada Hudik på tv:n. En helt underbar dokumentärserie om en teater i Hudiksvall som bara ser möjligheter och inte hinder hos ett gäng utvecklingsstörda och sätter upp musikalen Elvis. Förra avsnittet uppträdde de på Allsång på Skansen, idag har de haft nypremiär med musikalen på Cirkus i Stockholm.

Nu ska de åka till New York i kommande avsnitt och uppträda. Någon i planeringsmötet undrar om alla föräldrar ger sin tillåtelse till att de ska få åka. Men han som är drivande förklarar att enligt en lagändring från 1992 är förståndshandikappade myndiga precis som vi "normalstörda" vid 18 år och bestämmer själva!

Den här serien borde alla se, de har verkligen mycket att lära oss om att se allas plus istället för minus, vara ärliga mot både oss själva och varandra, alla har ett värde och kan bidra med något... Och jag önskar jag hade råd att få åka upp till Cirkus och se dem live.

Äntligen varit och tränat ikväll!


Idag har vi varit och tränat på klubben. Har ju varit dåligt med lydnadsträningen i sommar pga kennelhosta, löp och magproblem. I förrgår hade Tindra diarré och idag var Wilda lite lös. Köpte Stomax igår att blanda i hundarnas mat för att återställa tarmfloran. Hoppas det funkar, det skulle ta ca en vecka innan man kan se fullt resultat.

Men träningen idag gick jättebra. Tänkte att hon kanske bara skulle fara omkring och försöka busa med alla andra hundar eftersom vi inte varit där på så länge. Men hon var fokuserad på mig och både fria följet, hopp, läggande, stående, inkallning och platsläggningen gick bra. Däremot inte apporteringen. Hon verkar inte fatta alls varför hon ska springa och hämta eller ens hålla apportbocken i munnen.

Någon som har ett tips hur man får apporteringen rolig?

Utställning på Linde BK

Idag har jag varit i Lindesberg. Officiell utställning på Brukshundklubben där. Bra resultat med 1,1,HP men inget CK så vi gick inte vidare i konkurrensen. Jäkla dåligt underlag var det, vattnet stod högt på gräsmattan och på sina ställen var det rena leråkern.

Precis innan vi skulle in i ringen skulle jag "springa igång" Wilda, halkade och gjorde världens praktvurpa i lervällingen. I ljusa byxor !!! Snygg man blev...


Hemma igen

Hej på Er!

Nu har jag och töserna kommit hem igen efter först en vecka i stugan och sen en dag på Linde BK...

Vi har haft det jätteskönt i stugan! Vackert väder på dagarna, gått i skogen (3-timmarspass varje dag) plockat mycket svamp, krupit i säng tidigt och verkligen kopplat av.





Hundarna har njutit, folktomt som det var i storskogen, så de har fått springa lösa i timmar, och 2 gånger har de varit i sjön och simmat! Riktig brittsommarvärme hade vi under 2 dagar. På nätterna har det varit kallare och regnat en del. Mysigt att redan vid 9 tiden på kvällen krypa ner i sängen, höra regnet smattra, och kunna ligga och läsa helt ostörd.




Det var mycket gula kantareller kvar i skogen. Eftersom jag älskar svamp blev det till middagarna svampsoppa, pasta med svamp, kassler med svampstuvning m.m.



En kväll var jag hos Una, min bästa väninna från förr. Vi träffas ju inte så ofta, men det känns ändå som om det bara vore en vecka mellan gångerna vi ses. Vi har alltid mycket att prata om och våra hundar funkar bra ihop.





Johanna har varit ute hos mig i stugan nästan varje dag. En eftermiddag hade hon med sig sin nyinköpta kamera och vi åkte bort till Torsösundet, vi gick en tur på nya strandpromenaden så att hon fick fota lite. (och jag med)



Sista kvällen hade vi tjejmys med räkor och vin, Johanna, Malin, syrran och jag. Riktigt mysigt !!


Riksmästerskap i lydnad/bruks idag!

Har haft en jättehärlig dag på Karlsskoga BK. RM för Bouvier'er 2010 gick, som jag tidigare skrivit om,  gick av stapeln idag. Med domare, tävlingsledare, 7 duktiga ekipage (dåligt anmält !!) och lika många, alltså 7 som agerade publik. Men kul hade vi fast vi inte var så många, flera gapskratt blev det. T.ex. när Diesel apporterade konerna under sitt framåtsändande... och ett otroligt vackert höstväder hade vi!

Själv var jag "pressfotograf" med Stures systemkamera, de fotona ska ut på Bouvierklubbens hemsida (se bland mina länkar) och några kommer nog med i Bouvier-Bulletinen också.

Klubbvinnare blev Mona Borg från Göteborg - Grattis!
Jag lägger ut korten som miniatyrer, så får Ni som vill klicka på dem för att se bättre.

Nästa inlägg här på bloggen blir om en dryg vecka. Först min höstretreat, och jag har ingen dator med mig. Sedan utställning i Linde. Därefter ska jag försöka blogga ikapp...



Riksmästerskap för Bouvier des Flandres 2010


        

                                                               

                                      
                                                             


Wijk's trädgårdar i Ockelbo

Långt innan skvallerpressen invaderade Ockelbo var Mikael och jag där och gjorde en heldag i Wijk's trädgårdar. Vilket fantastiskt ställe! Här är några foton därifrån:



















Bilservice - hur betala?

Som jag skrev åker jag ner till Mariestad på måndag. Vi lämnar fortfarande in bilen därnere när den ska servas. Dels eftersom vi köpte den av Ronny och dels får vi bra rabatt så det är billigast för oss.

Ringde ner igår för det är dags för 10000-mila servicen. Fick tid på torsdag morgon. Undrade vad det skulle kosta - 3000 kronor! Och då är det ändå "billigt" för jag kollade med Honda här i Örebro och de tog 5700:-

Men frågan är: Vart faan ska jag få dem pengarna ifrån?

Man får dela upp betalningen räntefritt på 4 gånger, men det blir ju ändå 750 kronor i månaden i 4 månader.
Vi ligger precis på marginalen varje månad för att klara räkningarna. Sen har jag lånat 1000:- av Johanna jag vill  betala tillbaka så fort det går, annars känns det inte bra och så försöker jag lägga undan för att kunna röntga om Wildas höfter.

Funderar ibland på att sälja bilen. Men jag är så otroligt nöjd med den! Jag sitter jättebra i den jämfört med de vi haft tidigare, då jag fick ont redan efter ett par mil. Och den är perfekt för hundarna samt relativt billig i drift.
Vill inte göra mig av med den!

Nu har Wilda äntligen b*...

Japp, äntligen verkar Wilda OK i magen!

Måste bara skriva igen, för jag känner mig så lättad. Hon gjorde ifrån sig mitt på da'n och var ett sprallmonster efteråt. Nu är hon nymatad och sover gott, samt är nyklippt inför Lindesbergsutställningen. Och den här gången ser hon ut som en Bouvier inte terrier...

Idag ska Wilda klippas

Idag är Wilda trött och har inte bajsat. Pratade med Marianne förut. Hon sa att eftersom Wilda inte ätit så mycket finns det nog inget som ska ut än. Så länge som hon inte börjar kräkas igen eller verkar ha ont behöver jag inte oroa mig. Fast det gör jag nog ändå  ... lite.

Nästa helg ska jag ställa henne i Linde ifall hon kryat på sig och verkar orka med det förstås! Ska åka ut till Fingerboda i e.m. så Marianne får klippa henne. Då kan hon också kolla vad hon tycker om hennes allmäntillstånd.

På måndag åker jag ner till stugan om inte Wilda blir sämre förstås. Ska bli så skönt! Jag brukar ta en "höstretreat" där alldeles ensam på hösten, när pappa o Birgitta flyttat in till stan. Det är så mysigt att lufsa runt där i skogen, bara jag o hundarna. Fixa mat när man är hungrig, inga tider att passa, plocka svamp, tända en brasa i kaminen när det blir kväll och bara få tid till sina egna tankar.

Och naturligtvis få tid att träffa Johanna under en vecka!

Pappa fattar inte nöjet i det :) På hösten är det enligt honom bara kallt och mörkt, utedass o inget vatten. Och visst, man skyndar sig lite när man sitter på dasset och visst, klockan 19.00 är det verkligen kolmörkt därute. Men det är ändå mysigt och SKÖNT !! 

Förra året när jag o Mikael hade det trassligt så bodde jag där hela oktober. Då var det kallt. 12 grader i stugan, men kaminen och raggsockarna värmde...

Lösningen på mysteriet?

Idag har jag kunnat öka på maten till Wilda. Inga kräkningar varken igår eller idag. Inatt började paraffinoljan sippra ut så det blev några svängar runt kvarteret. Hon tyckte det var jätteotäckt att det rann ur rumpan, stackarn.
I morse fick hon 4 msk uppblött foder. På förmiddagen en burk sparris och 2 bitar kokt fisk. På eftermiddagen 1 dl uppblött foder och nu ikväll ska hon få 2 fiskbullar och några msk foder.

Jag använder Canami Regular foder. I torsdags bytte jag till Canami Lamm & ris eftersom det inte innehåller spannmål. Jag hade lite Regular kvar och efter 2 timmar i vatten var det helt svampigt. Men lamm&risen hade stenhård kärna även efter 8 timmar.

Var ute på butiken där jag köper fodret  idag och de ringde upp Canamis ombud. Kan vara så att det blivit fel i tillverkningen. Precis som när man poppar popcorn och inte alla blir poppade kunde det bli på hundfoder, att det inte sväller när det blir blött.

Kan vara lösningen på mysteriet med Wildas kräkningar kanske? Det började ju efter att hon fick lamm&risen och i direkt anslutning till att hon hade ätit upp hälften. Kanske det blev stenhårda bollar i tarmen?

I vilket fall så fick jag ny säck med annat datum. Kommer att fortsätta blöta fodret nu när magen ska komma igång, då ser jag om det även i det nya blir stenhårda kärnor. Jag köpte även en säck Regular för säkerhets skull.

Kvällen har ägnats åt styrelsemöte via telefon med Bouvierklubben. Till helgen ses vi i Karlsskoga. På lördagen är det MT (mentaltest) och på söndag är det RM (inoff. riksmästerskap i brukslydnad för Bouvier) Även om jag inte ska vara med tänkte jag åka dit och titta.


Fortsättning på förstoppningssnacket...

Idag har inte Wilda spytt! Hon väckte oss kl 8 i morse och ville ut. En liten hård klutt och sen lite mer som var löst och gult, all rapsolja kanske?

Åkte till apoteket så fort de öppnade och tryckte i henne 40 ml paraffinolja o en msk torrfoder som fått ligga i blöt under natten. Det fick hon behålla!

Har fortsatt ge en msk mat nu varje timma och "ta i trä, peppar peppar, tvi tvi tvi" och allt annat skrock man kan säga ... hon äter det hon får och inget kommer upp.

Men hjälp vad hungrig hon är nu. Förföljer mig vad jag än gör här hemma och när jag äter försöker hon äta ur munnen på mig :)
På middagspromenaden dök hon in i en buske. Jag hörde hur det krasade i munnen på henne när jag drog ut henne därifrån. Bände upp käkarna och krafsade ut en näve kräftskal !!! Inte den bästa dietmaten *skratt* hoppas hon inte hann svälja nå't.

När Mikael och Liam kom hem från fiskeresan uppe hos farfar hade de 8 stycken stora öringar och en stor kasse kantareller. Vilken lyx! Idag har vi ätit tortellini med kantareller och köttbullar till lunch. Mmmm...så gott.

Nu är det dags att ge Wilda en mumsbit igen och sen en liten promenad. Vi hörs!

Har pratat med veterinären idag.

Efter att jag skrev igår så hann Wilda kräkas rejält 2 ggr till. Natten var lugn. I morse kände jag efter i ändtarmen och där fanns en del stenhårt, så jag tryckte in avslappnande salva. Lite, lite stenhårt kom ut på morgonpromenaden, och jag var överlycklig...:) men 1 dl nötfärs till frukost kom upp som en katapult.

Ringde vetten och rådfrågade. Eftersom hennes allmäntillstånd är bra och ingen temp tyckte de att jag kunde avvakta lite till. Ca 1 matsked uppblött mat varannan timma ska hon ha och inte fri tillgång till vatten. Sen rekommenderade de att jag skulle köpa paraffinolja som är mer effektiv än matolja. Så det åker jag till apoteket imorgon och köper.

Har ingen bil hemma idag, Mikael o Liam är i Dalarna och fiskar. Vi har inget apotek nära så det får vänta till imorgon.

Om det fortsätter likadant trots det måste hon in på röntgen. Det kan ju vara nåt hon satt i sig ute som sitter på tvären någonstans i början av tarmen. Då är det bara operation som gäller. Hoppas inte !!!

Idag, när jag varit ensam hemma (skönt...) så har jag skurat mattor efter Wilda, städat altanen och plockat in i förrådet inför vintern, tvättat 3 maskiner, gjort iordning det sista höstpysslet i trädgården och varit ute med töserna. Känns skönt!

Så nu tänkte jag sätta mig till ro och titta på Morden i Midsommer som jag spelade in igår. Trodde jag... vad surt, jag hade spelat in från fel kanal. Får väl slöglo på nå't annat. Typiskt mig!

Fortfarande inget...

Sen jag skrev sist har Wilda ätit lite mer nötfärs, som kom upp lika fort, varit ute två korta promenader och fortfarande inget bajs, sen har hon fått en liten smakbit kokt fisk som nu stannat i magen i en timma.

Nu stänger jag ner för ikväll. Ska titta på Mamma Mia. Återkommer väl i morgon med en, förhoppningsvis, bajsrapport :-( ? :)


Wilda mår illa

Vet inte vad det beror på, Wilda mår illa och kräks. Det började i fredags. Hon fick mat vid 18.00 och åt upp hälften sen kom allt upp i kaskader ute på hallmattan. Verkade må ganska bra ändå på kvällen. På lördags morgonen gick vi ut som vanligt, och när de vilat lite efter det fick de frukostmålet.

Likadant igen, hon åt upp hälften o sen ut på hallmattan och spydde upp allt. Sen sov hon till eftermiddagen, men ingen temp eller andra fysiska tecken på att nå't var fel. Åkte o handlade fisk, så när jag varit ute med båda tjejerna på e.m. fick hon kokt fisk o ris och sen vila. Mikael gick ut med dem vid 19.00 och när de kom in igen gick Wilda först ut och drack vatten och direkt ut på hallmattan IGEN. Så kom fisken o riset upp, alltihop!

Ringde Marianne och vi vände o vred på det hela. En annan gång på försommaren var hon också illamående och kräktes ofta (men inte så här direkt i anslutning till maten) Den gången berodde det på förstoppning. 

Mariannes föreslog att jag skulle ge henne 1 dl olja ! "hjälp, hur ska jag få i henne det?" men det gick hur enkelt som helst. 1 dl kallpressad rapsolja i en skål o Wilda lapade i sig alltihop !!
Men inget bajs kom på kvällen... natten har varit lugn, morgonpromenad - inget bajs nu heller... Tänk att man kan vänta så intensivt på en sak sak :))

På förmiddagen fick hon 2 dl nötfärs med ännu mer rapsolja, och hon åt försiktigt och har fått behålla det. Tummarna hålls just nu kan jag säga för att hon ska få i sig lite till ikväll och sen få fart på magen. För jag vet ju inte än om det är en förstoppning eller nå't annat?

Jaha, ännu en vecka som "bara" försvann !

Jag vet inte vad Ni tycker, men själv tycker jag dagar och veckor bara försvinner. Utan att jag fått så mycket gjort eller att det hänt nå't extra så att jag glömmer tiden. Utan bara samma lunk dag efter dag, och ändå hinner jag inte riktigt med förrän det är helg igen. Kanske är det så det känns att bli gammal?

Idag har vi varit uppe i Kilsbergen och letat svamp. Hittade inga "gulingar" men en påse trattisar blev det. Kokade soppa på en del som vi åt idag och la resten i en kycklinggryta som vi ska ha imorgon.

Egentligen skulle jag varit på min vattengympa som hade höststart idag. Det är alltid så skönt att krypa ner i det varma vattnet och känna att man kan ta i utan att få mer ont i lederna. Tyvärr gör mitt nya eksem PPP att jag inte får vara i vatten just nu. Väntar på min hudremiss så att jag får köra igång med Baccustrålning. Annars så har min psoriasis varit bra länge (peppar peppar...) så det är lite tråkigt att åka på ytterligare en variant. Det räckte så gott med psoriasisen och lederna! Fast det finns alltid de som har det värre !!! 


Vad är då PPP? Det står för Pustulosis Palmoplantaris. Nedan har jag kopierat lite text från Psoriasisförbundets infosida här på webben:

Pustulosis Palmoplantaris, PPP, är en svårbehandlad form av psoriasis som sätter sig i handflator och på fotsulor. Den yttrar sig i form av sterila varblåsor (pustler). Kännetecknande för PPP är områden med rodnad, fjällning och pustler på handflator och fotsulor. Innehållet i de karaktäristiska pustlerna är sterilt, det innehåller alltså inga bakterier.

PPP varierar mycket från person till person och över tiden. Det kan vara allt från några små pustler på en liten del av handen eller foten, till att det finns spritt över hela handflatan eller fotsulan. PPP kan när det är som värst, vara både smärtsamt och handikappande. När sjukdomen är aktiv, och särskilt när nya pustler uppkommer, kliar det och känns ömt. Den torra, fjälliga och förtjockade huden är ömtålig. Sprickbildningar och ömhet kan göra det svårt att gå på fotsulorna och att använda händerna på ett normalt sätt.

Jag har lagt in en länk för den som vill veta mer...

Helgen kommer att bli lugn, så jag kommer väl inte att ha något att skriva om här på bloggen. Får väl fortsätta städa bland alla mina foton som ligger i datorn och lägga ut några fler. Tänkte scanna in från gamla fotoalbum också.


Samma helg som förra inlägget...

Ja, som jag skrev var det en rolig dag igår på Frippebo. Och idag har också varit en kul o händelserik dag. Visst hade det varit roligare att inte åka ensam, men så har ju vi det i den här "familjen"... Jag och hundarna håller på med vårt och Mikael och pojkarna håller på med sitt (... typ fotbollsträning, fotbollmatcher, fotbollscuper, fotboll på tv:n, fotboll på datorn, pratar fotboll ... låter inte som att vi har nå't gemensamt och tyvärr så är det så det är ...)

I alla fall, idag tog jag hundarna och åkte ut till Karlslunds Herrgård och tittade på SM i Fälttävlan. Dressyren var i fredags, banhoppningen igår och terrängritten idag. Och det är ju den som är roligast både att rida och att titta på! Tänk vad länge sedan det var jag höll på...















Hundarna var riktigt duktiga bland alla hästar. Bredvid det tuffaste hindret här ovan fanns ett brett hinder som inte var med i hoppningen. Där kröp jag upp med hundarna, och de låg blick stilla varje gång en häst kom sprängande och frustande kastade sig över "skogsmaskinshindret". Tindra sov, cool som vanligt, men Wilda hade full koll på vartenda ekipage. Ju närmare de kom oss desto större blev hennes ögon och hon "frös fast" tills de hade landat igen efter hindret. Då reste hon på sig och spanade efter nästa häst.  


Rolig helg i September!

 



Det har varit en kul och skön helg, soligt och lagom svalt för hundarna. I lördags 4/9 hade vi Bouvier-träff i lokalklubben Närke. Vi träffades kl 13 ute på Frippebo som vanligt. Och det kom massor av folk !! Vår ordförande Lars med sin Abarth hade åkt ner ifrån Stockholm och Helen med Leon kom upp ända från Borås - Jättekul !!!








Vi hade Christina, som är djurpratare där (...är själv lite skeptisk till det där) och det verkade vara uppskattat. Sen hade vi 4 x lottbord, Sverker stekte hamburgare och grillade korv och Carina o Lisa hade bakat och serverade kaffe. Marianne o Stures alla valpar kom med sina nya ägare, kul att se hur stora de blivit.









 


Till minne av min älskade, underbara NOVA!

Kände för att göra nå't fint till NOVA's minne nu när jag hittat det roliga fotoprogrammet Picnic online...





Bara 4 veckor gammal!




DU VAR DEN KRAMIGASTE HUND JAG HAFT. VILLE ALLTID VARA NÄRA, NÄRA MATTE.



(Så här efteråt har jag funderat på om det var en omedveten känsla av att Du inte mådde bra, långt innan SLO'n startade. Jag kunde inte ens lämna Dig när jag skulle gå och handla, även om resten av familjen fanns kvar hemma. Du skrek, ylade och slängde Dig mot altandörren helt förtvivlad)





DET VAR ALLTID FULL FART & DU VAR ALLTID GLAD OCH FULL MED BUS ...







... sen kom sjukdomen SLO




Du var en underbar liten "docka" och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, NOVA !!!


Nu fortsätter vi med Funäsdalen...

Sommaren 2008 fick vi erbjudande av Novas underbara uppfödare Åse och Janne att hyra deras hus uppe på fjället i Funäsdalen.

Vi packade in oss i bilen, då hade vi en liten Honda, så packade är verkligen rätt ordval! Mikael körde, jag satt med Tindra i knät, i baksätet satt pojkarna och Nova och en hel del packning. Bagaget var överfullt. Johanna och Christian åkte i egen bil eftersom de körde från Mariestad.

Själva startade vi sent på kvällen. Då kunde hundar och barn sova under den långa resan och Mikael har inga problem med att köra på natten.

I gryningen närmade vi oss fjällen och höll först på att smälla med ett lodjur ! sen såg vi en älgtjur precis bredvid vägen !! och när vi körde in i Funäsdalen stod det en flock med renar framför oss !!! Vilken start på vårt fjälläventyr... grabbarna var saliga :-))

 
ÄR VI FRAMME SNART ?


Första dagen umgicks vi med Åse, Janne och deras 5 hundar och fick massor med tips inför veckan.

Nästa dag gjorde vi en ½-dagsvandring till en fors som slipat skifferberget i vackra avsatser.
 



FULLT ÖS I FJÄLLSKOGEN !!


Grabbarna BUS = Liam, Joel & Christian hittade på mycket ! under veckan. Här har de hittat en trädkoja och Joel hittade en rolig svamp som växte på träden och passade utmärkt som mustach.



Liam klättrar i träd...


Nästa dag ville Joel, Johanna och Christian testa bergsklättring. Det var ingen dålig väg de klättrade! Rakt upp på bergsväggen från dalen och upp till serveringen på toppen av skidbacken.







En heldag hade vi vikt för paddling med kanoter. Klockan 9.00 åkte vi till "Vildmarksäventyr" nere i dalen. Alla som skulle paddla fick följa efter en guide någon mil. Där parkerade alla sina bilar och flyttade över till guidernas bilar. vI blev körda till en strand där kanoterna väntade och sen var det bara att lyfta i och börja paddla. Kanotleden gick med lite medströms ner till den andra stranden där vi parkerat. Det tog ca 4 timmar att paddla med ett strandhugg då hundarna fick chans att kissa och vi bada.



 







Nu började vi känna av våra ömmande muskler. Liniment på kvällen och svårt att komma ur sängen på morgonen. Men det stoppar inte sådana friskusar som oss!


Följande dag åkte våra pojkar för en hel fiskedag. Johanna och jag med hundarna packade matsäck och tog bilen upp till fjälls för en hel dags vandring. Vi hade sett en fjälltopp där snön fortfarande låg kvar trots att vi var mitt i juli och det var jättevarmt!


 

TINDRA HITTADE EN LITEN FJÄLLBÄCK ATT SVALKA SIG I PÅ VÄG UPPFÖR FJÄLLET. DET VAR OTROLIGT BRANT OCH VARMT ATT GÅ UPP OCH LÄNGRE ÄN VAD VI TRODDE NÄR VI SÅG SNÖPLATÅN NERIFRÅN...



TILL SLUT VAR VI ÄNTLIGEN UPPE

OCH DET GICK INTE ATT TA FEL PÅ HUNDARNAS GLÄDJE!! DE KASTADE SIG UTFÖR OCH ÅKTE KANA SOM 2 PINGVINER. 




På kvällarna tände vi eld i den gamla lappkåtan som stod ute på tomten och så grillade vi korv, tog en öl och bara hade det mysigt.


 
   
NATT PÅ FJÄLLET



ÅHHH... EN SÅN UNDERBAR VECKA VI HADE !!



 


Igår = svamp



Igår fick jag med mig Mikael ut i svampskogen! Innan vi åkte sprayade jag hundarna ordentligt med "No fly", fästingsprayen de gjort reportage om i hundsport. Den verkar funka nog så bra som alla giftiga varianter från Apoteket. Förra gången, då jag hittade så kopiöst med fästingar, hade nog sprayens effekt gått ur pga allt regnande. Igår hade de "bara" 7 stycken på sig, jag en och Mikael tre. Fast inga hade satt sig.

Vi åkte ut mot Fellingsbro. Först var han VÄLDIGT besviken för det enda han hittade var en golfboll - helt ny - i skogen ...?

Men sen så hittade vi både gulisar, trattisar och Karl-Johan. Det blev en god middag med köttfärslimpa, mos och svampsås.


RSS 2.0