Träning i Hallsberg

Idag har vi varit på Hallsbergs brukshundklubb. Kul att komma igång och få träna i grupp igen! Platsläggningen 3 min gick jättebra och för övrigt tyckte jag Wilda skötte sig bra. Smet bara 2 gånger och hämtade koner :))) måste åka och köpa två nya till hon som hade satt ut dem, eftersom min flismaskin tuggade sönder dem också ...
Körde igenom lydnadsettan med Rose-Marie som "domare". Gick hyggligt, men sackande på fria följet och en klar 0:a på apporteringen :(

Ganska bra att ha två hundar att varva med, blir naturligt att inte traggla för långa stunder med Wilda, eftersom Tindra med jämna mellanrum påkallar uppmärksamhet.

Uppgrävda rabatter och rallylydnad...

Igår hade vi mäklarens fotograf här och j..lar vad jag har städat. Det sista var att torka golven innan han kom och hundarna skickades ut i trädgården. Han fotade ett rum i taget och jag sprang runt och flyttade grejer enligt hans anvisningar. När det var klart och jag öppnade dörren stod en brunstrimmig Bouviertik vid namn Wilda och såg väldigt nöjd ut...

Hon hade hjälpt matte lite i trädgården under tiden, och grävt upp samtliga rabatter!! Så nu är gräsmattan toppdressad med ny jord och alla vårlökar upptagna :(  Hmmm vad kallar man sin hund efter det - Älskad Skithund !?!

På kvällen var vi iväg på Rallylydnad. En tjej i "Örebro Hundpromenad" tävlar i det och byggde 2 banor så vi andra skulle få pröva. Det var inga nyheter för oss men hundarna fick nå´t att göra efter en tråkig dag. Tindra tycker allt är kul som kan ge godis :) och Wilda tyckte första banan var kul, men tröttnade på den andra.

Idag är jag hur seg som helst efter all städning och värk både här o där. Blir en lugn dag och sedan telefonmöte ikväll i Bouvierklubben.

Resten av veckan är bokad. Lydnadsträning på Hallsbergsklubben torsd. f.m. Måste ut till Marianne en dag och få finish på Wilda inför utställningen i Västerås på söndag.

Tranor, spårning och förkylning!

Hela familjen har legat i omgångar med den envisaste av förkylningar :(
Igår kunde jag knappt prata, vilket kanske en del tyckte va skönt ...

Jag är inte van å vara förkyld och orkeslös och så får jag dåligt samvete när jag ser att hundarna har tråkigt när matte bara ligger och vilar. Så idag proppade jag fickorna med nässpray, snorpapper, halstabletter och hundgodis och åkte ut till åkrarna norr om Karlslund och la fältspår.Sen tog vi en timmes lunk runt gärderna och ner utmed Svartån, ja alltså, jag lunkade. Hundarna for omkring i glädjesprång, letade sork och badade i dikena... Härligt lerigt ute nu med två pälsmonster !!Tillbaka efter att spåret fått ligga en timma, stoppade jag in Wilda i bilen och selade Tindra. Hon vad metodisk och tog de två första apporterna och vinklarna.
Då kom det 2 tranor och landade på fältet! Hemma i Brunnsparken är Tindra känd som "förklädd mördarhund" när det gäller fåglar :))) så naturligtvis tappade hon helt fokus ... fick säga till henne på skarpen och sen visa på spåret flera gånger innan hon fortsatte. Slarvade och missade vinkel, tappade spåret igen, men till slut så hittade hon slutapporten.

Wilda däremot kollade in tranorna medan jag selade henne, men så fort jag släppt ut linan tog hon spår och arbetade effektivt, tog alla vinklar exemplariskt och sina 5 apporter! Matte = jättestolt :)Nu sover töserna sött och jag sitter och huttrar under en filt.


RSS 2.0