Utställning i Finnspång 25/7

Igår var jag och Christian i Finnspång och ställde ut Max och Wilda. Officiell utställning för Bruksraser. Det regnade j...lar på vägen ner och var en dötråkig väg, kurvig och backig, 50 o 70 km hela tiden. Wilda blev åksjuk och spydde i bilen. Som tur var lättade regnet när vi skulle ut på plan.

Max fick en slät etta och Wilda en etta med HP. Inget CK den här gången. Christian var besviken med sin kritik men jag tyckte Wildas kritik var riktigt bra. Speciellt med tanke på att hon inte alls var taggad och mest lufsade runt. Trött i ben och huvud efter Brommö antagligen.

Kritiken: UKL tik 1+1+HP
Utmärkt könsprägel, naturligtvis omogen. Fin stomme o passande volym. Tillr välvd bröstkorg, utmärkt manke för tik. Utmärkt låg has. Härligt huvud o uttryck. Naturligtvis också under utveckling. Korrekta rörelser med fin värdighet.

På grund av regnet packade jag ingen kamera, så inga foton från Finspång.

Misslyckad spårning

Åkte upp mot Garphyttan igår för att hitta lite nya spårmarker. Gick ut ett kortare till Tindra och sen ett  1 km till Wilda. För att få henne att bromsa la jag ut många apporter. På bådas spår la jag ett gömt ben som slut. Blött och eländigt var det en bit in i skogen och överallt breda, vattenfyllda branddiken. Naturligtvis plumsade jag i på ett ställe så vattnet gick över stövelskaften...

Tänkte först ta ut Tindra så att hon skulle vara trött och lite lugnare i bilen när det blev Wildas tur. Wilda hoppar aldrig ur bilen utan ett "var så god" men då gjorde hon det.

Totalt stendöv för min inkallning rusade hon ut i sitt spår, runt hela och åt upp sitt ben. Fortsatte sedan över vägen och tog även Tindras spår och ben.

En styck sur matte, en förvånad liten Tibbe och en överlycklig Bouvier blev resultatet av gårdagens spårning!!

Och vem kan vara sur länge på en överlycklig Bouvier... :-)))


Mina underbara "små töser"


Vackra Tindra i höstskogen!


2 x träning på samma dag

Idag har vi faktiskt varit på klubben 2 gånger! Fick först med mig hussen ut. Inte vanligt ska jag säga Er. Det har varit jättefint väder idag så det kunde han inte skylla på. Och jag gnäller över att han aldrig visar nå't intresse för vad jag och hundarna gör. Därför kände han sig nog mer eller mindre tvingad...

Ute på klubben var agilityhindren undanställda, så han fick hjälpa mig att plocka fram och bygga en bana. Allt gick bra med Tindra utom bordet där hon plötsligt inte ville ligga. Mattan var väl kall o blöt. Sen var det Wildas tur. Först körde jag lite linförighet, inkallning och läggande för att få henne mer följsam. Hon blir så sprallig att hon tar hindren som hon vill annars.
Det gick jättebra förutom slalom, den har hon inte fattat än.

Därefter vallade vi en uppletande ruta. Gick inte lika bra idag. Istället för det jag lagt ut hittade Wilda en död skata som var MYCKET roligare att först leka med och sen äta upp!

Vallade en ny ruta istället för att slippa få både henne och Tindra att fastna på fjädrarna istället för att leta. Skickade Wilda 2 gånger och nu gick det bättre, hon arbetade metodiskt och kom in och lämnade av !! Sen skickade jag Tindra som gick rätt ut till handsken och letade godis...

Ikväll var det dessutom öppenträning. Tindra fick vara hemma. Skönt att bara ha en hund med sig att koncentrera sig på. Det var bara 5 stycken där. Blev sådär med träningen, Wilda hade ingen lust. Men hon grep apporten iallafall. Läggande och ställande under gång gick mycket bra. Men för övrigt var hon seg. På inkallningen satt hon bara kvar och tittade på mig... Hade nog räckt med dagens träning.

Mina SKIT-ungar

Jaha, igår fick Tindra bada o blev så fin. Idag åkte jag ut till Karlslund och gick hela banan de red på SM i Fälttävlan. Över gärderna fick hundarna springa fritt.

Wilda gjorde en dykning ner i ett dike och kom upp med ett rådjurshuvud... naturligtvis vägrade hon spotta ut och låste käkarna. Kopplade henne och fortsatte gå. Räknade ut att det till slut blev det för tungt att bära och så fort hon la ner skallen sparkade jag undan den och fortsatte gå.

Tindra brukar ju inte sticka iväg själv men plötsligt gjorde hon en tvärvändning, rusade tillbaka och la sig och rullade runt tills äcklet från skallen satt ordentligt i pälsen. Jävla skithund! får man säga så om en av sina älsklingar? Men just då var hon billig :)

Det var bara att bada på nytt när vi kom hem.

Julmust och mord.

Har haft en lugn och skön söndag. I morse var det ny snö igen, så pass mycket att jag kunde kasta snöboll med Wilda! Sen har jag haft hundvård. Tindra skulle badas och pälsen gås igenom. Klippte sen klorna på båda. Wilda har satt så mycket underull så jag kardade ur ½ kasse på henne.

Sen gjorde jag vegetarisk lasagne med spenat och kräftstjärtar till middag. Gott!

Nu ikväll har jag gonat ner mig i soffan med säsongens första Julmust och tittat på Morden i Midsommer. Bra avslut på helgen :)

Uppletande är SÅ kul, tycker Wilda :)

Igår åkte jag till klubben och tränade lite. Att träna med Wilda, när man märker att hon tycker det är riktigt kul. det gör att jag mår så bra!
Något som hon gillar är att träna läggande under gång. Konstigt, men hon tycker det är jätteskojigt. Då går hon och söker kontakt hela tiden och väntar på kommandot. Jag hinner knappt säga Ligg, så pang ligger hon ner.

Efter lite lydnad körde jag uppletande, det tycker hon också är urkul. När hon hittat det jag lagt ut springer hon ärevarv rutan runt flera varv och sen kommer hon och lämnar av. Jag bråkar inte med henne att hon ska komma tillbaka snabbare, huvudsaken att hon tycker det är skoj.

Tindra fick också gå ut i rutan 2 gånger. Hon fattar inte det roliga när det inte är godis hon ska hitta :) Men hon blev nöjd ändå eftersom jag lät henne gå ett varv på Agilitybanan innan jag åkte hem.


Första snön

Idag när jag vaknade hade första snön kommit !!! Till både min och hundarnas glädje. Fast den låg inte kvar så länge förstås :)



Tyvärr springer hon så fort att det blev oskärpa...



efteråt var hon så trött att hon kröp ner i ett djupt dike och vilade.



Man har aldrig tråkigt tillsammans med mitt Wilda barn !


Torsdag kväll

Hej igen!

Är fortfarande mycket, mycket trött av medicinen, men mår inte så illa längre. Och nu har jag varit ifrån bloggandet alltför länge...

Efter att jag skrev sist, om hur tråkigt det är att inte orka träna med hundarna, så taggade jag till mig. Åkte till Mogetorp och la 2 spår. Medan de fick ligga gick jag genom skogen åt andra hållet och plockade årets sista kantareller!

Vet att jag skrivit det förut, men nu var det garanterat de sista, eftersom vi haft minusgrader flera nätter i rad här i Örebro.
Sen fick Wilda gå första spåret och hon markerade samtliga apporter, som vanligt i full fart! Därefter Tindra, som noggrann och sakta istället också markerade sina apporter.

En bra spårning med andra ord!

Idag har vi haft en underbar höstdag. Tog en lång skogspromenad och passade på att fota töserna:

 











Må gott så länge, alla som följer min blogg!


Jag har inte gått i ide...

Har inte orkat blogga på några dagar. Mår lite illa av den nya medicinen och är väldigt trött. Så det har inte blivit någon träning under veckan.

Men vi var ute i onsdags i några timmar och plockade lika mycket trattisar som förra gången. Och det finns lika mycket kvar, men nu har jag ingen plats kvar i frysen!

Det är ju så härligt väder, önskar att jag orkade mer, då skulle vi spåra flera ggr i veckan. Vore bra för hundarna att få något annat att tänka på också, båda är skendräktiga just nu. 

Spår, kantareller och ny medicin.

Igår hade jag en låååång och härlig dag i skogen! Först träffades spårgänget i Mogetorp. Vi var 7 stycken och när alla gått ut sina spår tog vi en fika:



Först gick jag med Tindra, med bra resultat. När jag sen skulle gå med Wilda bad jag Marianne att hålla Tindra. Hon ylar så annars när hon lämnas ensam i bilen. Wildas spår gick först på ena sidan en skogsväg och sen över vägen och fortsatte i skogen. När vi kom till slutapporten frös Wilda plötsligt i steget. Först tänkte jag på älg, men sen fick jag se nå't grått som for fram i vårt spår på andra sidan vägen.

Det var Tindra som slitit av kopplet, stuckit från Marianne och spårade upp oss :) skitungen, gissa om hon var trött sen. Dessutom såg njag massor av kantareller när jag gick ut spåren. Så när vi var klara och de andra åkte hem, blev jag kvar i flera timmar till. Och som jag plockade !! har aldrig sett så mycket svamp förut på ett ställe:



Jag satt till sent inatt och rensade...

Idag har jag äntligen varit hos hudläkaren. Tyvärr trodde hon inte strålningen som de pratat om skulle hjälpa när hon fick se hur jag ser ut i händerna och under fötterna. Istället ska jag äta cellgifter, vilket känns mindre kul. Får väl ge det ett försök och sen utvärdera resultat kontra biverkningar och hålla tummarna för att jag inte tappar håret, mår alltför illa etc.


Tack till Mona för GOD mat !!

Hemma igen från Stockholmsmötet. En bra möte och en trevlig dag med goda kakor och supergod paj hemma hos Mona! Bra att ha ett "träffasmöte", gillar inte riktigt telefonmöten som vi annars har. Synd att vi har så långt till varandra så att vi inte kan ha möten hemma hos varandra varje gång.

Alla Ni som läser min blogg:
Har någon tips om billiga tryckerier som gör dekaler, tröjor och annat som vi kan ha Bouvier-loggan på? Jag blev utsedd idag till att ta fram saker för försäljning inom klubben. Alla tips mottages med tacksamhet! 

Nu ska jag krypa i säng och imorgon njuta av sovmorgon :) fast jag kom faktiskt upp i tid imorse, men oj vad trött jag har varit idag. Somnade i bilen på hemvägen, hoppas jag inte snarkade högt..? 

NATTI NATTI

Nu finns alla RM fotona här på bloggen!

Hej alla Bouvierfolk, bruksfolk och andra som är intresserade... nu finns alla foton från årets Riksmästerskap under kategorin "Bouvierfoton och aktiviteter". Klicka på miniatyrfotona så får Ni en större bild. Håll till godo.

Sen hittade jag 2 foton på Wilda från specialen i Degerfors som jag också lagt ut idag under kategorin "utställningar" för de som är intresserade av det :)

Nu är det fredag igen, skönt, även om jag ska lägga mig tidigt ikväll. Ska upp 05.00 imorgon. Janne i Karlsskoga ska hämta upp mig och sen ska vi upp till Mona i Ingarö utanför Stockholm. Bouvierklubben har styrelsemöte.

Jag är en kväll/nattmänniska så det kommer att ta emot rejält imorgon när klockan ringer, BLÄÄ !!

Lite annat, inte "bara" hundar...

Mikael är på hockey ikväll. Jag var bjuden till Rita på ost o vin, men hon ringde återbud förut, var inte riktigt på hugget. Vi ska träffas nästa onsdag istället. Var länge sen vi hade tid att ses så det ser jag verkligen fram emot.

På måndag har jag äntligen fått tid på hudkliniken, som jag har väntat... hoppas de kan hjälpa mig! Man lägger bara undan hur jobbigt och handikappande det faktiskt är när händer och fötter bara spricker och blöder. Det är liksom bara att acceptera att man blivit drabbad och sen försöka fungera ändå. Men nu när jag äntligen fått en tid, då börjar jag känna efter och jag är så jävla trött på PPP-skiten !!

Nu ska jag ringa Johanna och höra hur det går med deras eventuella husköp, de skulle träffa mäklaren idag igen för att kolla en gång till på huset för att vara helt säkra. Stort hus - stort beslut, de är ju "bara" 25 år än. Så det är bra att de tänker efter ordentligt, hur förälskade de än blev på första visningen!

Nu är vi på G :)

Var på allmänträningen igår kväll med Wilda. Hon var riktigt alert så det var kul. Men jag har svårt att vänja mig med klickern. Pernilla, som vi hade som instruktör på valpkurs och lydnadskurs, föreslog att träna apporten med bara röstberöm. Så jag provade på båda sätten igår, och jag tror att rösten passar oss bättre. 

Idag har jag varit privattaxi åt Christian som har kastrerat Max. Vi lämnade in honom vid 12 och sen hämtade vi kl 15.00. Allt hade gått bra.

Däremellan hann jag vara på klubben tillsammans med Sture och Kjell. Fortsatte med apporten, körde sen lite agility, en platsläggning och så fick Tindra träna på att klättra på stegen. Gick utmärkt, det är inte mycket hon bangar för, förutom raketer... lilla stumpan.


Dagens spår

Idag åkte jag till Mogetorp och la 2 spår. 3 apporter på Tindras och 5 st på Wildas. Medan spåren fick ligga åkte jag vidare till Marianne och tog en fika. 2 timmar senare var vi tillbaka i skogen och först ut fick Tindra gå. Lugnt o metodiskt som vanligt och markerade alla men genade i en vinkel.

Wilda har inte fått spåra på så länge så hon var helt stollig. Ringade och stannade och hoppade runt som en förväxt kanin :) men hon tog 4 av 5 apporter iallafall. Den hon missade var en plastkork så det får väl räknas som OK.

Gick en sväng i skogen efteråt och hittade ganska mycket trattisar. Får bli till middag imorgon för idag hade jag redan förberett kräftsoppa.

Imorgon ska jag skjutsa Christian till veterinären, Knut ska röntgas fram igen eftersom han varit så mycket halt. 


 

Förberedelser inför spårning




Promenad efter uträttat arbetet



Wilda i kantarellskogen...
                   


Härliga höst!

Jag är helt klart en höstmänniska! Tycker dessa dagar med lite kyla och solsken är de bästa på hela året. Idag är resten av familjen på fotbollscup, INTE mitt intresse...

Istället har jag och hundarna varit ute och gått i 3 timmar! Det finns en härlig sträcka som jag går när kroppen säger OK. Först är det ca 1 km igenom bostadsområdet, därefter en sandad väg där Örebrotravet tränar sina hästar. Vidsträckta fält på båda sidor så hundarna kan springa fritt och verkligen sträcka ut.

Sen kommer man till bebyggelse igen och då får de skritta av och varva ner i tempo. Och så kommer man ut igen till skog och fält och sen ca 2 km skritt hemåt.

Vi är lika trötta och nöjda alla tre!


Mixmegapol-bloggen

Det är spännande att följa Timell-bloggen på Mixmegapol och se vad Johanna har för sig. Efter luftballongfärden var det afternoon-the, sen hade de vinprovning innan de hämtades av en Limo och just nu är de på Golden Hits.

Vilken helg De fick!

Själv ska jag och ett glas rött titta på Morden i Midsommer nu...

Träning med glada hundar trots magproblem.

Har varit och tränat även idag. Körde agility med 2 superglada jyckar och sen lite lydnad med Wilda. Apporteringen - njaa... funkar inte. Hade fått en kommentar från Mona att använda klicker. Så jag började lägga in det idag. Får se om det ger resultat.

Vet att jag har för bråttom när jag tränar. Har alltid haft dåligt tålamod när jag vill ha ett resultat. Bara att lugna ner sig!

Efter träningen gick vi Rynningeviken runt. I koppel eftersom det är reservat bland får, fjällkor, Hedenhös-oxar och fåglar. Tindra var salig över allt fårbajs som låg på stigarna...

Men lilla Wilda-barnet var lös i magen igen. Hon satte sig 2 gånger efter träningen och det bara rann. Vad göra?

När jag kom hem väntade ett sms från Johanna och Christian som nu har installerat sig på hotellet i Stockholm med Anders Timell, och just sippar på välkomstdrinken. Klockan 05.00 imorgon bitti var det uppställning inför ballongfärden.

Bara LITE avundsjuk !!

Skulle väldigt gärna flyga luftballong, men ännu hellre hoppa fallskärm! När jag fyllde 40 önskade jag mig en ballongfärd, men nej... och när jag fyllde 30 var min stora önskan o dröm fallskärmshoppning.

Jag fick: en symaskin ... hmmmmmmm

(fast nu är det bara 2 år kvar till 50, får se vad framtiden har i bakfickan) 

RSS 2.0