Årets stora kräftkalas avklarat!

Ja, nu har vi klarat av Parklyckans årliga kräftskiva med "förståndet i behåll" dock, lite omskakad känner man sig allt så här dagen efter... :)

Det har blivit tradition att vi ordnar kräftis sista helgen i augusti. Det startade med att vi bjöd in de andra 3 familjerna i "vår" länga 2005, alltså första sommaren i nya huset. Året efter hade vi lärt känna lite nya folk här i området så då var vi några familjer till. Sen har det ökat med folk för varje år, en del av de gamla har flyttat och nya har tillkommit. Några har bott grannar i 4 år men aldrig pratat med varann förut. Karin och Anette t.ex. upptäckte först att de båda växt upp i Pålsboda, att de var födda samma år och faktiskt gått i samma skola i paralellklasser. 

I år satt vi inte i vår carport eftersom vi blivit så många att vi inte får plats. Istället var vi i nästa länga hus. De har inte egna carportar utan en gemensam, så när bilarna var utkörda fick vi plats med många bord. Annelie säljer Partylite så hon hade med massor av ljus och så satte vi upp jättepresseningar för öppningen. Så trots att det regnade kraftigt och var kallt hade vi det jättemysigt där inne.
 
Traditionsenliga kräftor, snapsar och allsång, Erik spelade gitarr. Sen blev det ost o vin, kaffe o cognac/likör, och drinkar därefter så stämningen var hög!
När Erik slog huvudet i bordet o tappade gitarren :) hämtade Peter sina högtalare och Jonna sin laptop. 

Då hade vi önsketimmen och gick bordet runt så alla fick önska sin favoritmusik via Spotifye. Jättekul och vilken blandning det blev på musiken: Ted Gärdestad, Nationalteatern, Supreemes, AC/DC, ZZ Top, Bon Jovi, Sven-Ingvars, The Who, Rhianna, Rolling Stones m.m.
Pelle dansade oavsett vilken musik och såg ut som en "Duracell-kanin"... 

Hundarna var med och låg coola under bordet trots att alla blev mer o mer högljudda. Wilda fick aioli i pälsen och när Karin gick hem och hämtade Rocky (deras Golden och Wildas favorit) så blev hon så till sig att hon flyttade bordet och några glas välte... men det tror jag knappt någon märkte :)

Mikael gick hem med pojkarna tidigt för de skulle upp tidigt idag. Fotboll...
Jag och hundarna kom hem 04.00 och sov till 12.00 idag!


Kommentarer
Postat av: Malin

Fasingen att vi missade denna kväll. Visst, vi har varit med förr men det blir ju roligare desto fler man är. Och det häftiga är att det verkligen är en blandning av människor, som gör att det egentligen kunde slutat i katastrof. Men visst är det härligt med dessa "Svenska-hjärtan"inspirerade grannfester =)

Vi lovar att inte missa nästa år!

2010-08-31 @ 09:31:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0