Blodspår idag!

Åkte till skogen idag och la två blodspår med rådjur som slut. Så himla skönt att börja komma igång efter lång vinter. Men det är allt mycket snö ännu i skogen. Gick ner mig och satt fast upp till låret på flera ställen och pustade som ett ånglok när spåren var lagda.

Men det är konstigt för sedan när man går efter hundarna i linan hinner man inte känna att man blir trött. Märkte inte alls att det var jobbigt då :) bara häftigt att se hur  koncentrerat de jobbar!
Och vilken glädje när de hittar bytet !!! Båda bar sina skanker tillbaka till lägret och fick mumsa en stund...

...sen slängde jag iväg godis och när de sprang iväg på det gömde jag undan benen i en kasse. De brukar inte må så bra om de får i sig för mycket... och mycket riktigt så spydde Wilda sedan. Men då var hon tillfredställd av att få ha jobbat lite, så det fick det vara värt :)Glöm att Du får röra mitt byte !!Här snackar vi stolt jägare va ...Oj, nu har jag glömt bort bloggen igen :)

Har varit ute och fotat hundarna felra dagar i rad. Det är så vackert med strålande sol som lyser mot snön, den är än så länge ren och vit...

Idag var jag i skogen ute vid bruks och passade på att göra några uppletande med Wilda. Gick faktiskt jättebra trots att det inte blivit någon som helst träning på så länge. Jag la ut 3 föremål, hon tog alla tre, men den sista ville hon ha själv så det blev inget överlämnande :))) istället tog hon handsken och skuttade in i skogen och lekte jakt med den. Först dödar hon, sen kastar hon iväg den, gör ett högt "sorkhopp" och sen dödar hon en gång till...det ser ut som om hon skrattar under tiden :DImorgon tänkte jag ge mig ut o spåra. Men först ska jag träffa älskad Johanna!! Hon, Christian och hans bröder kommer hit. De ska upp hit och till IKEA och kikar in för en fika. Egentligen kör söket igång imorgon. Men Wilda löper så det blir att avstå gruppträning i tre veckor :(Ha en skön helg !!! 


Jobb med shoppen

Håller på å jobbar med ett förslag om hur Bouviershoppen ska presenteras på klubben hemsida. Wilda fick sitta modell :))Försökte ta bort ett lysande öga på det här fotot men det gjorde bara att hon ser skelögd ut ;)

Idag ska jag till vetten med Tindra. Tycker det luktar i hennes öron så det är bäst att checka av det innan det blir en öroninflammation. Måsta åka ner till Synsam oxå, Wilda fick plötsligt för sig att ge mig en puss på promenaden förut. Vilket resulterade i en knäck i bågen :(

Sen måste jag åka o köpa nya broddar... var så nöjd med att jag äntligen införskaffat broddar o så tappade jag den ena redan efter 2 dagar. Gick Gustavsvikrakan och kände att det inte greppade under ena foten. Borta! Vände o gick tillbaka men den är spårlöst borta.

Skulle åkt ut till Marianne o Sture idag, men tror inte jag hinner.


Oj, nu är helgerna över...

Vad fort tiden går... nyss var man mitt i julstöket, rullandes köttbullar... och idag har jag städat undan allt. Granen urplockad och nedplockad, alla tomtar m.m. står i en hög o väntar på sina lådor. De står ute i förrådet, så imorgon får det bli lite mer snöskottning så att vi kan komma ut dit.

Mikael har skottat av taket idag och jag har som sagt röjt här inne. Skönt att det är gjort!

Nyårsafton var helt enkelt bedrövlig med allt jävla smällande. Wilda höll sig i 11 timmar och när hon äntligen vågade följa med ut mitt inatten, så hann hon bara kissa en gång, sen brakade det löst igen. Raketer kom som målsökande missiler mellan husen :(

Det enda roliga med nyårsafton var att Johanna och Christian förlovade sig!! Grattis till Er båda !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyårsdagen tog jag hundarna o åkte ner till Una. Vi hade 3 mysiga dagar där vi lyxade ordentligt :-) med trerätters middagar o långa promenader med alla hundar.

Igår var jag hos Rita och fikade. Passade på att säga hej då till Sofia som har varit hemma på jullovet. Nästa vecka drar hon iväg till Colombia. (Usch, världens farligaste land...) Där ska hon först resa runt lite och sen plugga i 4 månader.

Nu har jag precis ätit Het räkgryta, o till efterrätt blir det ett glas rött och en skotte. En felfri kombination :-)
Och kl 20.00 börjar en ny säsong av Let's Dance, så kvällen är räddad...

Må bäst allihop !!

RSS 2.0