Bebisarna växer!

Idag har jag varit hos bäbbarna igen... kan inte hålla mig därifrån :-)) En av de små killarna är så lik Wilda som bebis. Tur att det är en pojke, annars skulle han nog snart bo hemma hos oss!

Ikväll är det onsdag = Morden i Midsummer. Just nu en liten reklampaus, tur så man hinner blogga lite...


Solnedgång mot Falkaberget


Måndag kväll i KilsbergenÅkte upp till Falkasjön med hundarna och kvällsbadade i måndagskväll. Naturen och luften är så härlig men j.....r va knott! Blev totalt uppäten i skallen. Men det var det värt när man såg hundarnas plaskande lycka.


Härliga bilder, eller hur?


Mattes lilla skitunge!
STENLUNDA ZMERALDA ÄMMYLOU

född 20081125


Midsommardagen

Vaknade tidigt och gick en sväng uppe i parken. Skönt att inte ha "firat" midsommar, utan vakna och må bra :-))   

Åkte till Marianne på e.m. och tittade på Bäbisarna. Gud vad utvecklingen går fort. 6 dagar sen jag såg dem sist. Nu har alla öppnat ögonen, morrar och försöker göra små skutt. Den ena tiken anföll både syskon och en filt, morrade högt och gjorde små försök att kampa. De är nu 3 veckor! 

Sen åkte vi till Mogetorpskogen för att spåra. Gus, Kjell, Anna-Karin och Torbjörn mötte också upp.     Båda töserna gick jättebra på varsitt apellspår. Tindra lugnt och metodiskt som vanligt. Wilda plöjde fram, nitade vid varje apport, och både hon och jag var helt slut efteråt! 

När alla vilat sig gjorde vi en budföring med Sture som mottagare. Första sträckan var en 10-poängare, men andra gjorde Wilda en extra tur och kollade "sitt" spår en gång till. Sen kom hon och satte sig så snyggt hos mig igen. Skitunge... 

Borde gå och lägga mig tidigt ikväll, men jag är inget trött. Ska vara i Mantorpsskogen imorgon bitti 8.30. Vi är ju många i sökhunds-gruppen nu så det kommer att ta tid. Därför ska vi träffas extra tidigt, eftersom de räknar med 26 grader varmt imorgon på dagen. Måste komma ihåg att packa extra många vattenflaskor!

Sköna dagar i stugan!

Tog hundarna och åkte ner till pappa i stugan i måndags. Har haft det riktigt skönt och mysigt med Johanna därnere. Gick ut 2 apellspår på e.m. och både Tindra och Wilda tog apporterna. På kvällen grillade vi och drack rödvin.

Sov dåligt för Wilda kunde inte koppla av. Hon skulle försöka sova under min säng men är lite för stor så det dundrade o brakade varje gång hon skulle ta sig ut och in därunder.

Hade gärna sovit ut men 9.00 studsade pappa glatt in och tjoade att frukosten var dukad. Han är ju bara glad över att vi hälsar på...

Tisdagen var strålande, vi låg o solade, men vattnet var kallt. Var nere med hundarna så de fick bada. Wilda jagade vågorna och fick kallsupar. Åkte hem sent på kvällen.

Idag har jag varit hos tandläkaren. Christian ringde förut och sa att han hade en sak till mig. Nyfiken åkte jag dit innan vi skulle till lydnadsträningen. Han hade gjort en förstoring på Wilda från vinsten i Degerfors, till mig. Himla gulligt av han!!!

Lydnaden gick så där idag. Var inte så taggad själv, har varit för varmt under dagen. Och så var det så mycket mygg så jag fick nästan panik.

Vovve-bäbisar!

Idag har jag varit hos Marianne och tittat på bebbarna igen. En av dem har börjat öppna ögonen lite grand nu. Man blir ju så valpsjuk... tur att Wilda är i sin mest energiska period nu, annars vore det nog stor risk att ett nytt pyre fick flytta hit!

Wizla är jätteduktig mamma, hon pysslar i valplådan, tvättar och väntar tålmodigt tills alla ätit klart. Idag gav Marianne dem lite köttfärs och de smackade så otroligt mysigt!!!

Tänk om jag ändå kan ta valpar på Wilda sen?!? I september har det gått 6 månader sedan jag röntgade fram, så då kan vi göra om det. Och hoppas på att den lilla, lilla skuggan förra gången berodde på löpet... Men sen ska hon ju vara fri bak också.


Förra sommarens semester - torpet i Tiveden.Johanna, jag och hundarna hyrde ett jättemysigt torp, mitt i Tivedsskogen sommaren -09.
Hade blivit varnade för både varg och vildsvin och fått en länk skickad som visade hur just dessa drabbade samman i trädgården till ett torp i Tiveden!

Men det enda vi såg var hästar och kor :-))Vårt "kostaket" funkade inget vidare...

Vatten hämtade vi i den gamla pumpen!Vilket tycker Ni är snyggast? Färg eller svartvitt?Tomten var jättestor och full med slaget torrst gräs. Så första dagarna ägnade vi åt att kratta tills vi hade blåsor i händerna. Vi tänkte vi skulle slippa dra in så mycket i stugan. Dömt att misslyckas med tre pälsmonster som först badade och sen rullade sig i våra gräshögar.
Torpet var jättemysigt !! 100 år gamla ekstockar på golvet, gammal vedspis, öppen spis i vardagsrummet, dusch i ett ombyggt hönshus, frächt utedass och väligt fina omgivningar att vandra i. Det var verkligen urskog runt knuten.

      

Vi plockade svamp och blåbär. Ägaren till torpet skulle inte komma ner mer förrän till hösten. Så vi fick gärna plocka det vi ville i trädgården också. Och det gjorde vi - alla vinbär, hallon och krusbär tog vi. Och trädgårdslandet grävde vi upp så vi hade färskpotatis hela veckan och bondbönor m.m.
På bilderna här nedan kan Du klicka så får Du dem större. Sen är det bara att klicka igen så kommer Du tillbaka.

        


        

      


Tack Johanna, det var en härlig helg vi hade!!!


Mia, Malin, Johanna & jag på The Studio i Göteborg

5-6 juni åkte syrran, Malin, Johanna och jag till Göteborg och blev fotograferade på The Studio. Johanna hade fått erbjudandet och i det ingick att med 3 vänner bli sminkade och fotade "gratis". Vi skulle ha 3 outfits och olika accesoarer med oss. Sen om man ville köpa kort kostade det förstås, och det ville ju!!!
                    


                       


                       


Vi hade en jätterolig weekend tillsammans. Många skratt / asgarv blev det :))) när vi fick gå igenom alla foton för att välja ut vilka vi skulle köpa! På kvällen var vi ute och åt gott på en mysig grekisk restaurang. Sen gick vi till Eppens ( Johannas pappas frus bror...) lägenhet vid Järntorget som vi fått låna. 
Nästa morgon packade och städade vi och promenerade sen genom Haga med frukostpaus på ett litet franskt café. Lite shopping hann vi också innan det var dags att ta tåget hem igen. 

TACK JOHANNA för en härlig, rolig helg !!!


Bouvier-läger i Tiveden 2010Våren 2010 ordnade Bouvier-klubben ett hundläger på Stigmansgården i Tiveden. Vi var 11 personer och 12 hundar som levde "hundliv" under tre dagar.

Gården vi bodde på låg helt för sig själv med skogen precis utanför knutenm. En stor apellplan fanns utanför den långbaracken som bl.a. jag och Wilda bodde i. Nedanför stugområdet fanns en egen liten strand vid sjön. Nu var vi där i skiftet april-maj så det var för kallt i vattnet för bad. Inte för hundar förstås - Wilda var i och simmade...

På andra sidan sjön ligger Stenkällans skidanläggning. En kväll gick Hans med Robyn coh jag med Wilda dit och kastade snöboll! Dessutom fick Wilda upp ett Bäverspår och dök ner i en fors där det fortfarande var is på kanterna. Så nog fick hon bada...

Första kvällen bekantade vi oss med varandra och grillade hamburgare. Nästa morgon testade vi sök och sen lagade vi gemensam lunch. På eftermiddagen hade vi lydnadsträning.

Andra dagen åkte vi tidigt ut till skogen och hade spår. Vi hann också med lite uppletandeträning på e.m. Och sista dagen var vi på apellplanen och hade promblemlösning åt varandra, budföring och platsläggning.

3 jätteroliga dagar - bra stugor - god mat - och nöjda hundar !!!

Här kan Du se alla foton - bara klicka på varje kort så får Du det större:

                                                                                                

Tack för en riktigt rolig helg!       

      

      

      

      

         

      

         

      

      

      

     

Som Ni kanske förstår efter den här fotovisningen så var man riktigt trött efter 3 dagar!


Dagens träning

Har nyss kommit hem från Bruks. Vi är några Bouvierägare som träffas varje onsdag och tränar lydnad ihop. Det gick riktigt bra idag trots värmen. Vi gick igenom apellklassen. Wilda älskar att få göra ärevarv med bollen efter momenten. Tindra gör ju vad som helst för godis...

Har nyss börjat med apporteringen och nu har Wilda förstått vad det är hon ska göra. Förut ville hon inte alls ta apporten i munnen. Körde lite kamp och nu greppar hon ordentligt, men har börjat tugga. Så jag ska nog backa ett steg.


Min otroligt vackra, underbara dotter Johanna!


Så här snygg blev jag den 5 juni!5-6 juni var vi i Göteborg. Det var min dotter Johanna, syrran och hennes dotter Malin och jag. Vi tog tåget ner och gick först på shoppingstråt. På eftermiddagen var vi på The Studio, blev make'ade och fotade. Det var urkul!
På kvällen hittade vi en mysig grekisk restaurang. Calemaris, tzatziki, vitlöksbröd, grekisk grilltallrik, gott rött vin och mycket fniss.

Rasutställning i Degerfors, juni 2010.I lördags var vi på Bouvier des Flandres klubbens årliga rasutställning. Wilda var jätteduktig, travade snyggt, ställde upp sig kanonsnyggt, vilket den belgiske domaren gillade.

Resultat: Bästa unghundstik med certkvalitet, 4:e bästa tik och HP i avelsklassen med sin pappa!

Domarkritik nedan:
 
STENLUNDA ZMERALDA ÄMMYLOU

S10294/2009    född: 08-11-25
e. War Thunder Index
u. Stenlunda Ämmy-Lou
Uppf: Marianne Strid & Christian Westh, Nora
Äg: Pia Westergren-Löf, Örebro
18 months feminine dog, correct expression, tail & ears well carried, excellent pigmentation, dark eyes, the muzzle is a little long, flat scull, excellent body compact, well angulated, excellent color, soft coat, excellent movement
1 ukl, 1 ukk, CK, 4 BT

Älskade NOVA, jag saknar Dig!I augusti -09 somnade min älskade änglahund NOVA. Jag saknar Dig så otroligt mycket!
Det har snart gått ett år sedan jag tvingades låta Dig somna för gott, men fortfarande för att kunna sova har jag en nalle som surrogat på min arm.

Nova blev sjuk sista helgen i maj -09. Hon slickade så intensivt på sina tassar, men jag kunde inte se någon orsak. Jag ställde henne i såpbad och smörjade noga in tassarna efteråt. Efter tre dagars ihärdigt slickande fick jag se att 2 klokapslar stod rakt upp med blottade pulpor.

Vi åkte till veterinären med en gång. Smärtstillande och klorna drogs bort. Troligtvis ett trauma sa veterinären. Men 2 dagar senare var det dags igen, fast nu på en annan tass. Och så här fortsatte det, tills alla klor och sporrar var borta. Diagnosen var SLO, en immuniologisk sjukdom där kroppens immunsystem stötte bort de egna klorna.

Vi provade allt från essentiella fettsyror+biotin+olika antibiotikakurer+smärtstillande tills det bara återstod den starkaste dosen kortison och morfin. Redan då funderade jag på att låta henne få somna. Men efter diskussion med veterinären som förklarade att kortisonet behövde 6-8 veckor på sig innan man kunde säga om det fungerade, så väntade jag. Köpte en barnvagn på Blocket och körde runt henne i, så att hon kunde följa med oss andra på promenader. Hon var nöjd med att ligga i vagnen, satte sig bara upp när hon behövde ner och kissa.

Efter 6 veckor med kortison började några nya klokapslar växa ut, men de var lika dåliga som de gamla, och ställde sig snart rätt upp. Varje gång det skedde var förstås väldigt smärtsamt för henne. Iväg till veterinären igen, sedering, operation, uppvakning... Efter 8 veckor utan resultat orkade jag inte se hennes smärta längre. Så den 20:e augusti fick hon somna. Nova blev 2 år och 2 månader.

Lilla, söta NOVA, hoppas Du skuttar och leker i hundhimlen!


Rufus - sov gott, lilla hundängel!RUFUS.

En älskad liten Tibbe-kille som bara blev 6 månader gammal. Han var född med PNP, en ärftlig, agressiv njursjukdom. När han var 5 ½ månad blev han sjuk. Trött, orolig, kissade ner sig. Prover och ultraljud tydde på PNP, men sjukdomen kan inte konstateras förrän njurarna obducerats. 2 veckor efter första provtagningen blev han riktigt akut sjuk och lades in på Strömsholms djursjukhus. Han hade då urinförgiftning och blodförgiftning, så vi beslutade att han skulle få somna direkt. 
Obduktionen bekräftade diagnosen PNP. Njurarna hade stannat i utvecklingen redan när han varit 3 månader. Inte undra på att han mått så dåligt sista tiden, men konstigt ändå att han inte blev sjuk ännu tidigare.

Sov gott, lilla ängel! 


Tindra är en snäll, charmig o bestämd dam! Född 20050730.


Här är Tindra bara 3 veckor!

Tindra 5 veckor
Och så här söt var lilla Tindra när hon kom hem. Här är hon 10 veckor gammal.

Tindra har nu blivit 5 månader. Nedan är hon på utställning på mässan i Örebro.

Och när hon var 1 år var hon så här snygg på Tibetspecial på Lövudden.


Wilda, en charmig, rolig och envis tjej! Född 20081125.Så här liten och söt var Wilda när hon kom hem till oss. 10 veckor gammal. Söt är hon förstås fortfarande, men inte så liten längre. Hon väger nu 35 kg och kommer nog att öka lite till...Här är vi och hälsar på hos Wildas syster Zia. De tar igen sig i gräset, men snart är det full rulle igen!
Det här fotot är häftigt tycker jag. Ser ut som två kroppar med ett huvud...Ute på Frövi BK. Wilda är här 5månader och träffar stora Max för första gången.Och nu några vinterbilder från februari 2010:     Hundliv i stugan -09.


Presentation!

Dags för en ny presentation eftersom jag inte bloggat på 7 månader !! och mycket har hänt sen sist ...


Jag är den jag är och det duger åt mig, *smile*.
Bosatt 1 mil utanför Örebro med mina 2 hundar. Jag har en underbar dotter, Johanna, som är sambo med sin Christian i min gamla hemstad, Mariestad.

Det mesta i mitt liv kretsar runt mina hundar, därför kommer den här bloggen uteslutande vara just en hundblogg.

Mina hundar är för närvarande två stycken. En Tibetansk terrier som heter Tindra född 2005 och en Bouvier des Flandres som heter Wilda och är född 2008.

Vi håller på med lydnad, spår, viltspår och utställningar.Vinbärsplockning. Tindra hjälper till.


Wilda, Tindra och Nova.Mattes tre pälsmonster sommaren 2009


RSS 2.0