Det blir lite "körigt" ibland :)

När man bara har en bil så blir det onekligen lite körigt (fyndigt va...) ibland! Joel är på träning på Gustavsvik och undrade om vi kunde hämta honom kl. 20.00. Jag lovade att det skulle gå bra, hade totalt glömt att Liam och Mikael har fotbollsträning 18.30 - 20.30.

Så jag får först köra ner Liam och Mikael till Karlslund 18.15 sen hem o ut med hundarna, hämta Joel kl. 20, skjutsa hem honom och sen iväg till Karlslund igen för att hämta resterande familj! Phu...

Idag har jag varit på stan och haft socialpromenad med hundarna. Wilda är väldigt duktig på att gå lugnt vid sidan bland allt folk och nya ljud och dofter! Man kan tro att hon är en stadshund som är van...

Vi tittade på änder (som säkert hade smakat gott...) i stadsparken och gick runt slottet över broarna där strömmen dånar, mötte en hel del hundar, och nu sover de ... det var tydligen ansträngande att vara i sta'n :)) 


Och min Wilda är allt en riktig vakthund ... hon har t.o.m kanon!!!


Försov mig + snöstorm :(

Vilken start på dagen!

Varannan fredag är vi en hel hög hundägare som möter upp en bil ute på IKEAs parkering för att köpa kött/vom. 10 kg för 160 kronor och hundarna älskar det ... förstås :)

Vaknade inte av klockan utan av att telefonen ringde. Hjälp, just nu ska jag stå vid IKEA!! Hoppade i kläderna, ut med hundarna i bilen, jävlar ... snöstorm ... tur man har 4-hjulsdrift, för vägen var inte plogad. Ringde Sture på vägen, jag har försovit mig !!! Det är lugnt, hon med köttet är jätteförsenad pga snön!

Rastade hundarna på parkeringen medan vi väntade och sen iväg till Christian för att lämna 10 kg vom. Jag köper kött o han vom o så delar vi upp det lite så hundarna får lite blandat. Väga o packa i plastpåsar, sen hade jag lovat att skjutsa honom till Aspholmen. Iväg dit o sen hem med han igen o det gick inte fort för vissa vågade inte köra mer än i 30. 

Äntligen på hemväg, hungrig, hade ju inte hunnit få i mig någon frukost :( men tyckte synd om hundarna som bara fått gå fram o tillbaka på en parkering. Stannade vid Nasta gärde och släppte ut dem en stund. Blev en lång stund för Wilda fick upp spår på rådjur!

Hemma 12.30, packade resten av köttet o in i frysen samt gav hundarna mat. 

Men till slut, äntligen kaffe och smörgås = frukost klockan 13 :))))

Om Ni har möjlighet - prova på det vi gjorde igår...För ca en månad sedan träffade jag på en hundägare ute i Marieberg som berättade om en grupp på Facebook som kallar sig Hundpromenad Örebro. Alltid nyfiken på nya saker så kollade jag in deras sida. Verkade jättekul, men så började Wilda löpa och inte förrän igår kunde vi prova på att gå med...

Kl. 13 på söndagar träffas man på parkeringen vid bilprovningen i Bista. Och när jag kom dit var det redan massor med folk och hundar. Släppte ut mina och de agerade tvärtemot vad jag trott...

Tindra som är lite harig när det gäller okända större hundar annars, hon tog sikte på en Schäferhane, gick fram till honom och morrade lågt o gick vidare. Sen gjorde hon en lov runt varje hund med stolt huvud och tillbaka till mig och satte sig.
Wilda som i vanliga fall är ganska kaxig ställde sig mitt i gruppen med hängande huvud och svansen mellan benen tills alla luktat av henne.

Sen började vi gå och när vi passerat bron över Svartån och kom fram till Rosta gärde släppte nästan alla sina hundar. 42 stycken virvelvindar i alla de storlekar, från liten mops till stor Leonberger, hanar o tikar, kastrerade som okastrerade... På 5-10 minuter hade alla grupperat sig i den nya "flocken" utan något bråk! Helt fantastiskt att få vara med och se detta :)))När vi passerat Rosta gärde gick vi upp mot vattenverket och grusvägen ut mot Fallen, vidare över ängarna och upp över bron till rastplatsen. Där blev det fika, jag hade inte tänkt på att ta med mig något, men jag blev bjuden på både kaffe och bulle :) Wilda kröp in under en bänk o passade på att vila sig lite...Snart så var vi iväg igen, ner mot Karlslunds Herrgård, utmed Svartån, tillbaka mot Rosta och till slut parkeringen igen. 2 tim o 20 min tog promenaden, hundarna var lösa hela tiden och så kul de hade! Men jäklar vad trötta de var efteråt :)) de sov hela kvällen, ut för kissrunda runt kvarteret vid 21.30 igårkväll, sov hela natten, och har mellan promenaderna idag fortsatt att sova! Vilken stimulans att plötsligt vara ny flock på så många hundar och samtidigt försöka hålla koll på matte bland allt folk ... det snurrade nog rejält i huvudet på dem!
Så Ni som har möjlighet, prova på det här med Era hundar. Samma initiativ finns runt om i Sverige och finns det inte i Er stad, starta en grupp själva!!


Varför gnälls det så mycket?

Ibland blir jag så trött på allt gnällande... framförallt på vädret gnälls det. Är det sommar så är det antingen för varmt eller också en bedrövlig sommar med mycket regn...är det vinter så är det antingen för mycket snö eller bara slask!

Det är väl bara att ta det som det kommer, eller? Vi kan ju knappast påverka det med att gnälla!

Jag har också dåliga dagar och ibland känns allt bara jävligt. Men oftast finns det små saker man kan försöka vara glad över, istället för att framhålla det negativa. Som idag... vaknade alldeles stel i alla leder, det känns inte som min egen kropp sådana dagar, för jag vill så mycket mer än vad kroppen orkar!

Men så åkte jag ut till skogen med hundarna och allt blev genast bättre :)

Visst var det mycket snö, MEN den upptrampade stigen höll för att gå uppe på snön. Visst var det halt, MEN broddarna gjorde ju att det gick riktigt bra ändå. Visst trampade jag igenom på ett par ställen och blev lite blöt om fötterna, MEN det betyder ju att det har börjat töa under snön och rätt som det är så har det blivit barmark igen... det brukar liksom bli det när vintern är slut :)

Och alldeles gratis fick jag njuta av den härliga, friska luften, tystnaden och två lyckliga hundar som stojade runt!!

Jag har precis läst ut en väldigt bra bok: *Mitt liv med Saddam* om Parisoula Lampsos som tvingades leva under många, många år med rädsla för sitt eget och sin familjs liv, i skuggan av en fruktad diktator. Hon var bara 16 år när hon första gången träffade honom och han bestämde att "Hon var hans".

Att inte ha något val...
Att leva med ständig rädsla...
Hur ett sätt att straffas, om man vågade viska till någon något negativt om regimen, var att bli fängslad i en cell så liten att "fången" var tvungen att stå upp hela tiden, dygnet runt, år efter år...

När man läst en sådan bok inser man hur oändligt mycket det finns att vara tacksam över!!!  

RSS 2.0