Vårskog ... spårskog

Förra veckan kändes våren i luften och man kunde börja skymta små fläckar barmark, sen brakade det ner 20 cm nysnö! Men nu de senaste dagarna vände temperaturen snabbt och sol, vind och regn omvartannat har tagit hårt på snötäcket :) så idag har vi varit i skogen och lagt årets första barmarksspår! Yippie :)))

Och takterna satt i, båda tjejerna tog upp spåret direkt, jobbade bra och markerade sina "apporter" i form av hårborste, handske, reflex och en trasig brodd. En blandning av spår och upplet blev det :)

Efter spåret körde vi klättring upp och ner, upp och ner ... bra muskelträning för både mig och hundarna!

Imorgon ska vi till skogen igen, men då tillsammans med ett gäng hundar och bara mysa med fika!


Måndag kväll efter en skön helg i Mariestad!

Sitter här med Hundsport och funderar på vilka utställningar som är aktuella att anmäla oss till. Blir först o främst internationella i Västerås och nationella i Lidköping. Vacklar mellan Norrköping och Vänersborg eftersom de är samma helg... Var hos Marianne och klippte Wilda förra veckan. Blev riktigt nöjd :)Fast bilden är väl inte så bra ... tagen i carporten efter en promenad i regn o rusk ...
Var i skogen förut och fotade. Wilda fick syn på något spännande och "frös" fast i en riktig utställningspose (förutom svansen) och det fotot blev riktigt bra!Innan hon klipptes var hon långhårig som en Briard. Jag satte uppe luggen med hårspänne och hon är riktigt söt då när man ser hennes ögon :)
Igår missade vi söndagspromenaden runt Karlslund eftersom jag och hundarna har varit i Mariestad över helgen. I fredags tog Johanna o jag en liten skogstur och hundarna stormade runt bland alla härliga dofter. Det var barmark där nere och det har de väl nästan glömt hur det är efter all snö vi haft hemma i Örebro ända sen början på november :)

Blev så sugen på att lägga spår, men tiden räckte inte till det den här helgen...

Lördag förmiddag var vi först iväg och köpte STOR påse smågodis eftersom vi skulle till pappa på e.m. Han har fyllt år men ville absolut inte ha någon present, men han är en riktig godisråtta så det uppskattades! Sen köpte vi blommor och var uppe vid kyrkogården. Mamma skulle ha fyllt 70 år förra tisdagen :(

Syrran med familj kom också till pappa förstås och efter smörgåstårta kikade vi lite på gamla kort. Jag lånade med 2 album hem för att scanna in till en av grupperna jag är med i på Facebook, Mariestadarna.
Pappa har en stor skatt med gamla foton men det mesta ligger på Dia. Nu har vi bestämt att ta en diabildshelg framöver. Och köpa in en enhet som går att koppla till datorn för att lägga över dia till digitala bilder. Vore jättekul att få alla gamla foton från när man var liten.

Idag tog vi en tur i Sommarro och även om Mariestads barmark var uppskattad i helgen, så hade vi det riktigt mysigt i all snö i skogen här hemma...

 

 

Oj, har inte bloggat på flera veckor :(

Är lite lat och skyller på all snö, så det har inte blivit någon träning på länge. Och då känns det inte som om man har nå't att blogga om. Enklare att gå ut på Facebook och skriva en kortis och kolla av vad alla andra gör. Men så kommer någon som inte har Fb och som brukar läsa min blogg och undrar varför jag aldrig skriver. Så nu gör jag det :)

I söndags var vi med på Hundpromenad Örebro igen. Ca 20 hundar var det med den här gången och som vanligt gick turen runt Karlslund.

 Fika i ½-tid...
 

Idag har vi tagit en härlig tur i skogen, ja det gör vi ju varje dag förstås :) men idag är första gången i år som det kändes en ny värme i solen ... våren är på G även om man knappt kan tro det när man mäter snödjupet!

                 

 

Här hemma har hallen fått en makeover med nya tapeter och sen är det en del arbete att göra inför årsmötet i Bouvierklubben som är på lördag. Ska förbereda en del papper, inventarielistan för shopen ska gås igenom och varor som är beställda ska kontrolleras och läggas undan.

Jag har gått så långa turer med hundarna de senaste dagarna och ihop med tapetseringen känns det som hälsenorna har krympt ... hahaha! Men det är ju så härligt att vara ute med hundarna att jag inte märker förrän efteråt hur trött jag är!

 

                  
Ha det gott alla! Jag återkommer när årsmötet är överstökat och förhoppningsvis kanske träningen kommit igång!

RSS 2.0